Skip to Content

Column Dorine van Basten – november

hero image decor

Je herkent het misschien wel: zo aan het eind van het jaar, met een lekker glas wijn bij de openhaard, terugblikken op de resultaten van het afgelopen jaar. Dat openhaard-momentje nadert en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met wat we, met een klein en gedreven team, dit jaar met HDN hebben bereikt.

Ieder jaar publiceren wij een nieuw HDN schema en certificeren we onze partners om ervoor te zorgen dat HDN voor alle gebruikers zo optimaal mogelijk werkt en blijft werken. Dit is de ruggengraat van onze vereniging! De publicatie van het nieuwe schema (10.0) heeft voor alle betrokken partijen plaatsgevonden, evenals de certificering van onze partners. Daarnaast is bij een groot deel van onze partners een Keten Integratie Scan afgenomen (waarover in onze volgende nieuwsbrief meer). Alles binnen planning, dankzij de extra inspanning van het team. Daar ben ik trots op.

Het optimaliseren van zowel de implementatie van alle HDN berichten evenals en het gebruik van HDN door alle gebruikers, is een jaarlijks terugkerend speerpunt. Ook dit jaar zijn er weer goede stappen gemaakt, bijvoorbeeld in de implementatie van het documentbericht (DA/DX), het levenbericht (LX) en de ontwikkeling van het kredietbericht (KX). Zowel de aanbieders, als het professionele hypotheekintermediair ervaren steeds meer de voordelen van HDN in hun eigen hypotheekproces.

En dan de HDN Index, onze managementinformatietool, die voor ieder lid en intermediair beschikbaar is voor de ondersteuning van de eigen activiteiten. Wij baseren onze regelmatige publicaties zelf ook op de relevante, generieke marktinformatie uit de HDN-Index. Circa 50% van het hypotheekmarktvolume gaat over onze ‘HDN-lijn’, waardoor we trends en ontwikkelingen goed kunnen constateren en monitoren. Dat is interessant voor de hele markt!

En nu op naar 2012….Dat belooft een mooi HDN-jaar te worden. Wij focussen op implementatie en de uitvoering van onze strategie, die tot stand is gekomen in co-creatie met onze partners (aanbieders, distributiepartijen, servicers, softwarehuizen, etcetera). Onze strategische speerpunten zijn de aansluiting van het HDN Platform & Standaard op de marktontwikkelingen en bedieningsconcepten van onze partners, proceskwaliteit en de bestaande- en nieuwe klant.

Steeds meer partijen ervaren de snelheid en het gemak van HDN in hun proces. Een prachtig uitgangspunt om straks bij de openhaard gelijk maar eens te bedenken wanneer ik in december 2012 tevreden een glaasje wijn bij de openhaard kan drinken!

Ik wens jou, ook namens het team, alvast prettige feestdagen en een fantastisch 2012!

Dorine van Basten MBA
Directeur

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content