Skip to Content

Column Dorine van Basten: Foto momentje!

De zomer staat weer voor de deur! Voor het HDN-team betekent dat flink doorpakken op onze jaarplanactiviteiten, certificeringen én inspelen op relevante marktontwikkelingen, die ons in staat stellen onze keten verder te integreren. Dat is de weg naar het realiseren van procesefficiency en kostenbesparingen; waar onze branche zo naarstig naar op jacht is.

Uit de Ronde Tafel Bijeenkomst van 19 april jl. is gebleken dat de strategische bepalers van de HDN gebruikers een rol voor HDN zien weggelegd in het creëren van een financiële foto van een klant. Zo’n financiële foto wordt gevoed door diverse relevante informatiebronnen en is eigendom van de klant. De klant kan op zijn beurt desgevraagd zijn financiële foto beschikbaar stellen aan zijn adviseur en/of aanbieder, die daarop een advies en/of aanbod kan uitbrengen.

In de zomermaanden consulteren wij diverse gremia om hierover van gedachten te wisselen. Hoe ziet zo’n financiële foto eruit? Welke bronnen zijn relevant en realistisch? Welke rol heeft HDN hierin? Deze vragen hebben we voorgelegd tijdens de HDN Gebruikersdag van 21 juni jl. maar zal wederom tijdens de strategische sessie met de Beleids Advies Commissie van 26 juni, aan bod komen.  De financiële foto zou een prachtige stap zijn, die uitstekend past binnen de HDN Strategie 2012-2015.

Tevens zijn we met 2 nieuwe projecten gestart, te weten ‘externe bronnen’ en ‘mutatiebericht’. Het project ‘externe bronnen’ is gericht op het koppelen van relevante externe bronnen, die ingezet kunnen worden in zowel het aanvraag- als beheersfase. Het project ‘mutatiebericht’ heeft een hogere prioriteit gekregen, omdat de focus van de HDN gebruikers nóg meer op de bestaande klant is gericht en we in de gelegenheid kwamen om een vliegende start met dit project te maken. Het mutatiebericht zorgt ervoor dat beheerverzoeken kunnen worden uitgewisseld en afgehandeld. Meer informatie over deze projecten vindt u overigens hier.

De implementatie-inspanningen van dit jaar zijn het documentbericht (DA/DX), levenbericht (LX) en kredietbericht (KX) en werpen hun vruchten af. Diverse partijen zijn volop bezig om DA/DX te implementeren. And last but not least: we hebben een nieuw HDN lid aangetrokken: DELA! Vanaf Q4 zullen de overlijdensrisicover-zekeringen van deze verzekeraar als LX berichten door HDN worden gefaciliteerd.

Ja, wij zijn er klaar voor dus laat de zomer maar komen!

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content