Skip to Content

Bescheiden groei hypotheekmarkt tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar passeren naar verwachting ruim 86.000 hypotheken. Vorig jaar waren dat er 84.000 rond deze tijd. HDN baseert deze toename van zo’n 2,4 procent op het aantal hypotheekaanvragen en hun vermoedelijke passeerdatum in juni.

Vergelijken we de eerste helft van dit jaar (166.000 aangevraagde en gepasseerde hypotheken) met die van vorig jaar (167.000 gepasseerde hypotheken), dan is sprake van een bescheiden daling van minder dan  1 procent. Als een hypotheekakte passeert wordt dit gemeld bij het Kadaster. Dit levert een betrouwbare bron voor feitelijke informatie over ontwikkelingen in de markt.

HDN heeft zicht op het gehele hypotheektraject, dat doorgaans 40 tot 45 dagen duurt. HDN biedt inzichten in de markt die vooruitlopen op het moment van het passeren van de akte. Bij HDN is bovendien van elke aanvraag een te verwachten passeerdatum bekend. Hierdoor is er een betrouwbare schatting te maken voor juni en zien we een vergelijkbaar aantal gepasseerde hypotheken vergeleken met de afgelopen 12 maanden met uitzondering van december 2017.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content