Skip to Content

ALV stemt in met financieel model per 1 januari 2013

Op 31 oktober jl. heeft een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) plaatsgevonden. De aanleiding voor deze extra ALV was de besluitvorming over een aangepast financieel model met ingang van 1 januari 2013. De ALV heeft hiermee ingestemd en dat is goed voor de vereniging!

Diverse marktontwikkelingen zetten de HDN-vereniging in de volgende spagaat. Enerzijds lopen de inkomsten terug, terwijl anderzijds de marktontwikkelingen en HDN gebruikers roepen om doorontwikkeling van het HDN-platform waarmee ze hun processen sneller en efficiënter kunnen inregelen en kosten kunnen besparen.

In de afgelopen maanden heeft een werkgroep zich gebogen over talloze scenario’s, die tot stand zijn gekomen uit veel gesprekken met diverse HDN gebruikers. Dit heeft geresulteerd in het volgende model. Let op: alle genoemde bedragen zijn excl. BTW.

scenarios

Dit model gaat uit van een differentiatie in een jaarlijks lidmaatschap (22.5K) en een jaarlijks vastrecht. Het vastrecht is voor de aanbieders gelijk (12.5K) en voor het intermediair onderverdeeld in 2 categorieën intermediair (HDN Enterprise gebruikers ad. 5K en het intermediair ad. € 135). Servicers zijn geen intermediairs, maar vallen voor het vastrecht onder de HDN Enterprise gebruikers (5K). Daarnaast betalen alle aanbieders € 2,50 per hypotheekdossier (bestaande uit AX en OX), € 1,- dossierpremie per hypotheekdossier voor DX-en en voor de overige berichten € 0,50.

Buiten beschouwing zijn de zogenaamde ‘procesberichten’ gelaten. Deze berichten stimuleren juist het gebruik van informatie-uitwisseling via HDN en worden niet belast. Denk bij procesberichten aan SX-, GX en DA- berichten. Derhalve worden naast het hypotheekdossier uitsluitend LX, DX, KX, PX en TX berichten in het prijsbeleid meegenomen. Toekomstige berichten, zoals het MX-bericht, worden eveneens aan dit prijsbeleid toegevoegd.

 

prijzen

Dit scenario creëert € 1.787.500,- aan inkomsten, hetgeen voldoende ruimte biedt voor het leveren van een goede kwaliteit van dienstverlening, de doorontwikkeling van het platform en de realisatie van de HDN Strategie met een structureel (door)ontwikkelbudget.
In dit scenario dragen de aanbieders voor circa 70% bij aan de begroting. De distributie circa. 30%.

Benieuwd naar meer informatie en wat dit aangepaste model voor uw organisatie betekent? Klik hier

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content