Skip to Content

Vanaf 15 mei verificatie via app of sms-controle van DigiD vereist bij downloaden UWV Verzekeringsbericht

Sinds januari is het mogelijk om voor het berekenen van het toets inkomen de Inkomensbepaling Loondienst te gebruiken in plaats van de werkgeversverklaring. Nieuw is dat hier vanaf 15 mei een tweetrapsverificatie via DigiD voor vereist is. Klanten moeten hiervoor de app of sms-controle van DigiD voor geactiveerd hebben. 

Verificatie downloaden UWV Verzekeringsbericht
Het UWV Verzekeringsbericht is de bron voor de Inkomensbepaling Loondienst. Klanten kunnen dit UWV-Verzekeringsbericht zelf downloaden via uwv.nl/particulieren/mijnuwv Vanaf 15 mei 2019 kan dit alleen middels een tweetrapsverificatie via de app of sms-controle van DigiD.

Wat moeten klanten doen?
Klanten moeten inloggen met hun DigiD en dat voltooien met een controle om het UWV Verzekeringsbericht te kunnen downloaden. De controle kan op twee manieren:

  • Optie 1 via SMS: klanten activeren hiervoor de controle via sms in Mijn DigiD
  • Optie 2via de DigiD app: klanten downloaden de DigiD app op hun telefoon of tablet en voltooien de installatie middels hun DigiD. De DigiD app is te downloaden via de Google Play Store (voor Android) of de Apple App Store (voor iOS).

Let op:

  • Nog niet een DigiD aangevraagd? Dan kan via https://digid.nl/aanvragen De aanvraag duurt drie werkdagen.
  • Is je DigiD nog niet geactiveerd? Dan kan je dit doen via https://digid.nl/activeren (met de gegevens uit de brief die je hebt ontvangen). Hier is het mogelijk zowel de DigiD app als SMS controle te activeren.
  • Is de DigiD wel geactiveerd, maar ben je het wachtwoord vergeten? Dan kan je middels wachtwoord herstellen direct een nieuwe aanmaken: https://digid.nl/herstellen/persoonsgegevens
  • Is je DigiD wel geactiveerd, maar ben je je gebruikersnaam vergeten? Dan moet je opnieuw een DigiD aanvragen via https://digid.nl/aanvragen Dit duurt drie werkdagen.

Meer weten?
Wil je meer weten over DigiD en de DigiD app kijk dan op https://www.digid.nl/over-digid/app/

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content