Skip to Content

Vacatures werkgroep verzekeren

In de afgelopen 26 jaar hebben we samen met vertegenwoordigers van alle ketenpartijen HDN standaard voor informatie-uitwisseling neergezet. Omdat wat goed is altijd beter kan én de markt altijd in ontwikkeling is, blijven we deze standaard voortdurend optimaliseren. En daar blijven wij ook de hulp van de hele keten bij nodig hebben. Om zowel vanuit de techniek als vanuit de business de beste oplossingen te blijven faciliteren richten we deze zomer de werkgroepen Verzekeren opnieuw in. Om de werkgroep heen zoeken we een nieuwe actieve schil aan mensen, een community. Met de community willen we graag vooraf wijzigingen in de standaard bespreken of input vragen op onderwerpen.

Rol werkgroep
De HDN Standaard werkgroepen hebben een consulterende, toetsende en adviserende rol op het onderhoud en doorontwikkeling van de berichtensoorten binnen de HDN Standaard. Voor de werkgroep Verzekeren gaat het om het levenbericht (LX). Verzoeken tot wijzigingen in deze berichten of de hiermee samenhangende ketenafspraken worden altijd voorgelegd aan de werkgroep. Hiernaast adviseert de werkgroep ook over procedures rondom het beheer van de HDN Standaard. Naast deze werkgroep kent de Standaard ook de werkgroepen Kredieten, Processen en Verzekeren.

Wie zoeken we?
Voor deze werkgroep zoeken we vertegenwoordigers van HDN leden en gebruikers die een goed zicht hebben op de gehele HDN-keten. Je hebt kennis van de wijze waarop HDN binnen de eigen bedrijfsprocessen wordt gebruikt en hoe het aansluit op andere ketenpartijen. Je moet een inschatting kunnen maken van de impact van veranderingen in de HDN Standaard en mogelijke optimalisaties kunnen signaleren. Binnen de werkgroep Verzekeren zijn we op zoek naar vertegenwoordigers uit de keten, nl:

  • Adviespakket (2 vacatures)
  • Gebruiker / Distributiepartij (2 vacatures)
  • Aanbieder (6 vacatures)

Wat verwachten we van je?
Als deelnemer aan de werkgroep werk je samen aan ketenoptimalisatie. Je hebt een rol in de werkgroep namens een organisatie, maar vertegenwoordigt niet de individuele belangen van deze organisatie – maar van de gehele keten. Je wordt voor een bepaalde periode benoemd, in de basis is dit een termijn van 3 jaar. 

De werkgroep overlegt zo’n 4 keer per jaar. Ter voorbereiding ontvang je stukken om door te nemen. Voor elke bijeenkomst is de besteding, inclusief voorbereiding, ongeveer een dag. Hiernaast krijg je wijzigingsverzoeken voorgelegd waar reactie op nodig is binnen een gestelde termijn. Afhankelijk van de grootte en de frequentie van de wijzigingsverzoeken heb je hiervoor additioneel een aantal uren per maand nodig. Verder verwachten we een actieve deelname en vervul je een ambassadeursrol voor HDN, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten.

Aanmeldingen
Ben je HDN lid of gebruiker en wil je bijdragen aan een zo optimaal mogelijk aanvraagproces via HDN? Meld je dan aan voor de werkgroep Standaard Verzekeren door een mail te sturen naar Steve Bertens, sbertens@hdn.nl.  Vermeld hierin in elk geval:

  • Je naam en organisatie;
  • Voor welke rol je jezelf wil aanmelden;
  • Een korte motivatie.

De deadline voor aanmelding ligt op vrijdag 21 augustus 2020.

Wel betrokken worden, geen werkgroepdeelname? Meld je aan voor de community!
Wil je wel betrokken worden bij de ontwikkelingen in de werkgroep Verzekeren maar is volledige deelname aan de werkgroep op dit moment niet mogelijk? Meld je dan aan voor de Community. Je kunt dan via een online omgeving vrijblijvend meelezen en input leveren op de zaken die in de werkgroep worden besproken. Meld je aan bij Steve Bertens, sbertens@hdn.nl.

Samen werken aan meer efficiëntie in de financiële keten
HDN is een vereniging die haar werk voor de keten goed kan uitvoeren door de ondersteuning die zij ontvangt van haar stakeholders. Deze wijze van samenwerken vormt de kracht en het bestaansrecht van onze vereniging. We doen met de vraag voor deelname aan de werkgroep een beroep op jullie organisatie om een steentje bij te dragen aan verdere professionalisering en optimalisatie van de dienstverlening van de vereniging aan haar leden en gebruikers.

 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content