Skip to Content

Vacatures Werkgroep Processen en Verzekeren

Voor de HDN Standaard zijn twee plaatsen vrijgekomen in de Werkgroep Processen en twee in de Werkgroep Verzekeren. We zijn voor beide werkgroepen op zoek naar personen werkzaam bij een intermediaire organisatie of een serviceprovider met kennis van het aanvraagproces via HDN.

Rol werkgroep
De HDN Standaard werkgroepen bestaan uit een gebalanceerde vertegenwoordiging van ketenpartijen en hebben een consulterende en adviserende rol op het onderhoud van de berichtensoorten binnen de HDN Standaard.

  • De werkgroep Processen is verantwoordelijk voor het beheer van generieke processen omtrent statusmeldingen (SX), offertes (OX) en documentuitwisseling (DA/DX). Verzoeken tot wijzigingen in deze berichten of de hiermee samenhangende ketenafspraken worden altijd voorgelegd aan de werkgroep.
  • De werkgroep Verzekeren is verantwoordelijk voor het beheer van aanvraagproces voor verzekeringsproducten (LX) en de aansluiting hiervan op de generieke processen.

Hiernaast adviseert de werkgroep ook over procedures rondom het beheer van de HDN Standaard. Naast deze twee werkgroepen kent de Standaard ook de werkgroepen Hypotheken, Kredieten en Certificeren.

Wie zoeken we?
Voor de werkgroepen zoeken we vertegenwoordigers van HDN leden en gebruikers die een goed zicht hebben op de HDN-keten. Je hebt kennis nodig over hoe HDN binnen de eigen bedrijfsprocessen wordt gebruikt en hoe het aansluit op andere ketenpartijen. Je moet een inschatting kunnen maken van de impact van veranderingen in de HDN Standaard en mogelijke optimalisaties kunnen signaleren.

Specifiek voor deze vacature zijn we op zoek naar personen werkzaam bij een intermediaire organisatie of een serviceprovider.

Te verwachten capaciteitsclaim
De werkgroepen overleggen online eens in de twee à drie maanden. Ter voorbereiding dienen hiervoor stukken doorgenomen te worden. Voor elke bijeenkomst is de besteding, inclusief voorbereiding, ongeveer een halve dag. Hiernaast zullen wijzigingsverzoeken worden voorgelegd waar reactie op wordt verwacht, vaak binnen een gestelde termijn. Afhankelijk van de grootte en de frequentie van de wijzigingsverzoeken zal hiervoor additioneel een aantal uren per maand gereserveerd moeten worden.

Aanmeldingen
Geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Steve Bertens via sbertens@hdn.nl. De deadline voor aanmelding ligt op 11 februari 2022.

Samen werken aan meer efficiëntie in de financiële keten
HDN is een vereniging die haar werk voor de keten goed kan uitvoeren door de ondersteuning die zij ontvangt van haar stakeholders. Deze wijze van samenwerken vormt de kracht en het bestaansrecht van onze vereniging. We doen met de vraag voor deelname aan de werkgroep een beroep op jullie organisatie om een steentje bij te dragen aan verdere professionalisering en optimalisatie van de dienstverlening van de vereniging aan haar leden en gebruikers.

Alvast hartelijk dank voor de medewerking!

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content