Skip to Content

Nieuwe toepassing van de Consumentendata standaard live

Vanaf vandaag accepteert Florius verhogingen op basis van brondata die is opgehaald binnen het eigen adviespakket van de adviseur. Als de adviseur werkt met iWize en Accelerate dan kan hij de consument uitnodigen zijn data uit overheidsbronnen te delen. Dat kan de klant gebruiken tijdens het hele proces; van advies tot bemiddeling en nu ook acceptatie van verhogingen. De processen zijn ingericht volgens de HDN Consumentendata standaard of ook wel de CA/CX standaard genoemd. Met deze nieuwe toepassing is de standaard verder verbreed en nodigt HDN meer aanbieders van harte uit om er gebruik van te maken.

Merlyn van den Berg, adjunct directeur van HDN, is enthousiast over de nieuwe toepassing van de Consumentendata standaard: “Het is in deze tijd niet voor te stellen dat je zaken niet digitaal regelt. We moeten af van het online heen en weer sturen van documenten binnen de financiële keten. Het delen van gegevens uit betrouwbare bron zorgt voor een enorme efficiencyslag en maakt het proces voorspelbaarder. Het is een van de speerpunten van HDN om het gebruik van bronnen binnen de keten zo snel en goed mogelijk te faciliteren. Hier werken we aan binnen het programma HDN bronontsluiting. Ik ben blij om te zien dat Florius, iWize en Accelarate met behulp van de standaard verhogingen op basis van brondata mogelijk maken binnen het adviespakket van de adviseur. Dit zorgt voor een verbreding van de standaard”.

Consumentendata standaard CA/CX multi-inzetbaar
Een brede groep marktpartijen hebben bijgedragen aan het ontstaan van de Consumentendata standaard; Ockto, Aegon, Allianz, Argenta, bijBouwe, Rabobank, Findesk en FasterForward Elements. Door het werken met een consumentendataleverancier hoeft de adviseur niet meer zelf handmatig gegevens van gebruikte bronnen in zijn adviespakket in te voeren en is het niet nodig aanvullende documenten van deze bronnen mee te sturen met de aanvraag.

“Met de nieuwe toepassing die we nu samen met Accelerate, iWize en Florius hebben ontwikkeld zijn de mogelijkheden van de standaard verder uitgebreid. Graag zien we dat meer aanbieders aanhaken en gebruik gaan maken van de Consumentendata standaard. Dan maken we met elkaar de processen rond hypotheken een stuk makkelijker, sneller en baseren aanbieders en adviseurs zich op betrouwbare gegevens uit de bron,” aldus Merlyn.

Meer weten over de consumentendata standaard en de nieuwe toepassing? Check onze infopagina consumentendata standaard op deze site of lees het volledige persbericht over de nieuwe toepassing.

 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content