Skip to Content

Na succesvolle pilot IA/IX standaard klaar voor marktbrede uitrol

Aegon en CMIS Franchise enthousiast over het delen van actuele gegevens van hypotheken in beheer

Utrecht – Vandaag lanceert HDN in samenwerking met Aegon en CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur) een nieuw bericht waarmee hypotheekadviseurs vanuit hun eigen systeem de actuele hypotheekdata van hun klanten kunnen opvragen. De drie partijen hebben de nieuwe dienst succesvol getest waarmee alles gereed is voor andere geldverstrekkers en adviessoftware om aan te haken. Op termijn is het doel dat adviseurs vanuit hun eigen systeem wijzigingsaanvragen kunnen doen voor bestaande klanten via HDN.

Actuele informatie voor snellere en betere klantbediening
Het informatiebericht, de IA/IX, is de nieuwe marktstandaard voor hypotheken in beheer. Met het HDN-informatiebericht worden hypotheekgegevens gemakkelijk en eenduidig uitgewisseld tussen de backoffice van de geldverstrekker en het systeem van de adviseur. Hiermee is datadeling op dossierniveau mogelijk en is er een kleinere kans op fouten, omdat er geen gegevens meer handmatig worden overgetypt. Met de nieuwe dienst kunnen adviseurs en klanten sneller handelen, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn bij het eventueel wijzigen van een hypotheek. Daarbij gaat de kwaliteit van wijzigingsverzoeken, zoals het ‘Omzetten van een leningdeel’ of het ‘Ontslag van de hoofdelijke aansprakelijkheid’, omhoog omdat de aanvraag altijd is voorzien van de meest actuele hypotheekgegevens.

Adviseurs en Aegon enthousiast
Aegon is de eerste grote partij die het voor adviseurs van CMIS Franchise mogelijk maakt om hun bestaande Aegon portefeuille up-to-date te houden en consumenten sneller en beter te bedienen met de juiste en actuele informatie.

Carla Hidding, accountmanager Digitalisering Aegon is enthousiast na de pilot: “Ik ben blij met deze mijlpaal. Uiteindelijk is ons doel dat adviseurs vanuit het eigen systeem via HDN wijzigingen kunnen aanvragen voor bestaande klanten. Zodoende worden de mutatieverzoeken sneller, efficiënter en met een betere datakwaliteit aangeleverd. En dat betekent dat de keten kwalitatief beter en meer voorspelbaar wordt voor de klant én adviseur.”

En nu door….
Met de goede resultaten uit de pilot is de standaard nu klaar om breder gebruikt te worden. “Aegon en CMIS Franchise hebben laten zien dat de langgekoesterde wens van adviseurs mogelijk is. Belangrijk is nu dat meer geldverstrekkers en softwareleveranciers de standaard beschikbaar maken. Dat helpt adviseurs en geldverstrekkers om hun wederzijdse klanten zo goed mogelijk te bedienen en de hypotheek optimaal te onderhouden. Hiermee krijgt de samenwerking tussen geldverstrekkers en het intermediair een belangrijke, nieuwe impuls,” aldus Merlyn van den Berg, HDN directeur.

Ga voor meer info naar de pagina actuele hypotheekgegevens delen.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content