Skip to Content

Meedenkers gezocht voor Werkgroep Processen

Er zijn twee plaatsen vrijgekomen in de werkgroep Processen. We zijn onder onze leden en gebruikers op zoek naar adviseurs of mensen werkzaam bij een serviceprovider die goed zicht hebben op de hele HDN-keten.

Rol werkgroep
De HDN Standaard werkgroepen bestaan uit een gebalanceerde vertegenwoordiging van ketenpartijen en hebben een consulterende, toetsende en adviserende rol op het onderhoud van de berichtensoorten binnen de HDN Standaard. Voor de werkgroep Processen gaat het om de berichten omtrent documentenverkeer (DA/DX), het offertebericht (OX) en de statusberichten (SX). Verzoeken tot wijzigingen in deze berichten of de hiermee samenhangende ketenafspraken worden altijd voorgelegd aan de werkgroep. Hiernaast adviseert de werkgroep ook over procedures rondom het beheer van de HDN Standaard. Naast deze werkgroep kent de Standaard ook de werkgroepen Hypotheken, Kredieten en Verzekeren en is er een HDN Community.

Wie zoeken we?
Voor deze werkgroep zoeken we vertegenwoordigers van HDN leden en gebruikers die een goed zicht hebben op de gehele HDN-keten. Je hebt kennis van de wijze waarop HDN binnen de eigen bedrijfsprocessen wordt gebruikt en hoe het aansluit op andere ketenpartijen. Je moet een inschatting kunnen maken van de impact van veranderingen in de HDN Standaard en mogelijke optimalisaties kunnen signaleren. Op dit moment is plek voor adviseurs of medewerkers van serviceproviders.

Te verwachten capaciteitsclaim
De werkgroep overlegt online eens per kwartaal. Ter voorbereiding ontvang je stukken om door te nemen. Voor elke bijeenkomst is de besteding, inclusief voorbereiding, ongeveer een dag. Hiernaast krijg je wijzigingsverzoeken voorgelegd waar reactie op nodig is binnen een gestelde termijn. Afhankelijk van de grootte en de frequentie van de wijzigingsverzoeken heb je hiervoor additioneel een aantal uren per maand nodig.

Aanmeldingen
Ben je HDN lid of gebruiker en wil je bijdragen aan een zo optimaal mogelijk aanvraagproces via HDN? Meld je dan aan voor de werkgroep Standaard Processen door een mail te sturen naar Linda Bruijntjes, lbruijntjes@hdn.nl. De deadline voor aanmelding ligt op 22 januari 2021.

Wel betrokken worden, geen werkgroepdeelname? Meld je aan voor de community!
Wil je wel betrokken worden bij de ontwikkelingen in de werkgroep Hypotheken maar is volledige deelname aan de werkgroep op dit moment niet mogelijk? Meld je dan aan voor de Community. Je kunt dan via een online omgeving vrijblijvend meelezen en input leveren op de zaken die in de werkgroep worden besproken. Meld je aan bij Steve Bertens, sbertens@hdn.nl.

Samen werken aan meer efficiëntie in de financiële keten
HDN is een vereniging die haar werk voor de keten goed kan uitvoeren door de ondersteuning die zij ontvangt van haar stakeholders. Deze wijze van samenwerken vormt de kracht en het bestaansrecht van onze vereniging. We doen met de vraag voor deelname aan de werkgroep een beroep op jullie organisatie om een steentje bij te dragen aan verdere professionalisering en optimalisatie van de dienstverlening van de vereniging aan haar leden en gebruikers.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content