Skip to Content

Marktbrede uitrol Handig! in zicht!

Een marktbrede uitrol van de pilot Handig! is in zicht. Uit de evaluatie begin juli is gebleken dat de scope nog op enkele punten aangepast moet worden. Hier zullen de pilot partijen zich gedurende de zomermaanden op richten om een eventuele brede uitrol in Q4 2017 mogelijk te maken.

Wat is en doet Handig!?
De pilot Handig! heeft tot doel om een grote, langdurige stap in het hypotheek aanvraagproces eenvoudiger te maken: in plaats van het aanleveren van de werkgeversverklaring dit vervangen door de SV-verklaring van het UWV. De pilot is in april 2017 uitbreid met de grootbanken. Deze zijn gaan werken met een al verruimd beleid, zodat iedereen werkzaam in loondienst (inclusief flexwerkers) hiervoor in aanmerking komt. Deze aanpassingen hebben geleid tot ruim 250 aanvragen in 3 maanden.

Evaluatie
Begin juli zijn deze aanpassingen geëvalueerd en is de tevredenheid van hypotheekadviseurs, klanten en acceptanten door enquêtes in beeld gebracht.

Iedereen staat positief tegenover de pilot. Het grootste deel van de inkomensberichten is in één keer juist, dit levert een aanzienlijke efficiency voordeel voor alle partijen.

Adviseurs geven wel aan dat nog niet alle klanten in loondienst in aanmerking komen en ook de data uit de pilot laat dit zien. Met name klanten met een stijgend inkomen ondervinden er nadeel van dat er met gemiddeld inkomen over meerdere jaren wordt gerekend.

Next steps
Voor overgang naar een brede uitrol in de markt wordt gedurende de zomermaanden, nog eenmaal met de pilotpartijen gekeken op welke wijze het beleid verder kan worden verruimd, zodat er nog meer klanten in aanmerking komen voor een eenvoudiger hypotheek aanvraagproces. Bij gebleken succes moet een brede uitrol in de markt in Q4 2017 mogelijk kunnen worden.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content