Skip to Content

De Tip van André

Geef klanten de hand-out voor het downloaden van het UWV verzekeringsbericht

André Kinnegin is de vaste rots in de branding op het hoofdkantoor van HDN. We vroegen hem of hij nog tips heeft voor onze gebruikers. En die heeft hij.

“Ik krijg nog wel eens vragen over een foutmelding in de Inkomensbepaling Loondienst rekentool. Als er geen beveiligingswaarmerk op het UWV verzekeringsbericht zit, krijg je namelijk een foutmelding dat het geen geldig UWV verzekeringsbericht is. Door het bericht volgens de instructie hand-out te downloaden kan je dit voorkomen. We hebben gemerkt dat het in een enkel geval alsnog kan voorkomen dat het UWV verzekeringsbericht geen watermerk bevat. Hier een paar tips wat je kan doen om toch het watermerk erbij te krijgen.

  • Als je het UWV verzekeringsbericht downloadt, verander de naam niet en sleep het bericht direct uit de downloadmap de rekentool/email in;
  • Als je met Windows werkt, open dan eerst het UWV bericht (dus nog niet gelijk op ‘opslaan’ drukken). Nadat het bericht is geopend dan pas via opties het bestand opslaan

Wil je checken of het goed is gegaan? Open dan het UWV verzekeringsbericht en zoek naar het paperclipje en een pennetje (digital signatures). Het paperclipje moet aangegeven dat er een XML bijlage (genaamd Verzekeringsbericht.xml) aan het bericht vastzit. Bij het pennetje (digital signatures) staat dat het UWV verzekeringsbericht is ondertekend door signeerserver.prd.uwv.nl. De bijlage en ondertekening samen vormen het watermerk voor het UWV verzekeringsbericht. Zitten deze er niet op dan accepteert de rekentool het bestand niet.

Hopelijk kan ik met deze tips eventueel ongemak en dubbelwerk weghalen!”

André

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content