Skip to Content

Voortaan ook rechtstreekse kanaal ABN AMRO hypotheken via HDN Platform

hero image decor

Vanaf 27 mei gaan ook alle hypotheekaanvragen van de eigen hypotheekadviseurs van ABN AMRO via het HDN Platform. Hierdoor gaat bijna 100% van het hypotheekverkeer in Nederland via het HDN Platform en geeft de HDN Index een zo goed als compleet beeld van de hypotheekmarkt. Daarbij levert de overgang ABN AMRO meer efficiency en profiteert zij ten volle van innovaties die via HDN beschikbaar komen.

HDN faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheek gerelateerde producten. ABN AMRO is al jaren aangesloten op HDN maar het hypotheekverkeer van de eigen adviseurs verliep nog niet via het HDN Platform. Dit wordt nu omgezet waardoor alle ABN AMRO hypotheekcommunicatie, met interne adviseurs en externe intermediairs, vanaf 27 mei volledig via het HDN Platform verloopt.

Met deze stap gaan we
over naar een generieke standaard die inmiddels zo goed is geworden dat we graag meeliften op de
nieuwe ontwikkelingen

Louwe Post Head Mortgage Solutions & Delivery

Hypotheekmarkt volledig in beeld

De volledige toetreding van ABN AMRO op HDN zorgt dat bijna 100% van het hypotheekverkeer in Nederland via het HDN Platform verloopt. Hiermee geeft de HDN Index dus een nagenoeg compleet beeld van de stand van zaken op de hypotheekmarkt. Alle partijen die toegang hebben tot de managementinformatie hebben hierdoor nog beter zicht op hun resultaten ten opzichte van de markt. Ook geven de maand-, kwartaal- en jaarcijfers die HDN publiceert vanaf nu dus een nagenoeg compleet beeld van de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt in Nederland.

“De aansluiting van ABN AMRO is voor ons het ultieme bewijs dat HDN efficiency levert voor de hele hypotheekketen. Wij kunnen nu een nog completer beeld van de hypotheekmarkt geven op basis waarvan onze stakeholders een weloverwogen koers voor de toekomst kunnen bepalen.

Reinier van der Heijden Directeur HDN

Meer weten over hypotheekmarkt cijfers?

Ga naar hdn.nl/marktcijfers of neem contact op met Rob van Slooten, rvanslooten@hdn.nl.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content