Skip to Content

Vanaf vandaag bankgaranties via HDN

Vanaf vandaag is het mogelijk via HDN bankgaranties aan te vragen bij Nationale Waarborg. In samenwerking met Accelerate is het bericht ontwikkeld en dit betekent dat gebruikers direct vanuit Accelerate een bankgarantie kunnen aanvragen en de benodigde stukken kunnen aanleveren. Geeft Nationale Waarborg akkoord, dan wordt de gestelde bankgarantie ook weer via HDN teruggestuurd. Dit betekent meer snelheid en gemak voor klanten en adviseurs.

Geautomatiseerd proces
Bijna alle kopers van particulier onroerend goed in Nederland hebben een bankgarantie nodig voor de waarborgsom van 10% van de waarde van de woning, die zij verschuldigd zijn op het moment dat zij de woning niet afnemen na het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Deze verplichting gaan de kopers aan bij ondertekening van de koopovereenkomst.  Het is mogelijk de garantie bij een onafhankelijke partij aan te vragen, zoals Nationale Waarborg. Waar de adviseur eerst via mail, telefoon of de portal van Nationale Waarborg contact legde, kan hij vanaf nu direct vanuit het Accelerate softwarepakket de aanvraag geautomatiseerd via HDN indienen. Als er eventueel stukken moeten worden aangeleverd, zoals een koopcontract, dan kan de adviseur dit ook vanuit zijn software doen. Wanneer Nationale Waarborg akkoord heeft gegeven en de bankgarantie is gesteld, wordt dit als document teruggestuurd via HDN naar de adviseur. Dit kan vervolgens ook als bewijsstuk worden ingediend bij de bank.

Meer snelheid en eind aan dubbel werk
Het vanuit het crm- en/of adviespakket aanvragen en afgeven van de bankgarantie zorgt voor meer snelheid en gemak. De gegevens van de klant, de aan te kopen woning en de gewenste hypotheekconstructie zijn al beschikbaar in het softwarepakket voor het aanvragen van de hypotheek. Door deze gegevens te gebruiken, hoeven er geen dubbele handelingen meer plaats te vinden en is de kans op het maken van fouten ook kleiner. Kopers weten door het via HDN geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie bij Nationale Waarborg sneller waar ze aan toe zijn. Dat is fijn aangezien kopers vaak onder druk staan om snel aan de vereiste voorwaarden te voldoen. Accelerate is het eerste crmpakket die het geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie mogelijk heeft gemaakt. Binnenkort volgen meer crm- en adviespakketten.

Neem voor meer informatie contact op met Rob van Slooten, rvanslooten@hdn.nl

Over Accelerate
Accelerate is een digitaal platform voor hypotheekbemiddelaars. Het verbindt de hele keten en biedt efficiëntie, overzicht en gemak. Accelerate biedt één centraal systeem voor de totale klantreis. Daarnaast weten klanten ten alle tijden wat er speelt via het klantportaal, waar zij de status van hun hypotheek in kunnen zien. Accelerate biedt adviseurs tevens informatie over de branche en hun eigen bedrijf met unieke inzichten uit het eigen systeem.

Over Nationale Waarborg
Nationale Waarborg B.V. is opgericht in 2003 en verstrekt bankgaranties voor particulier onroerend goed. Nationale Waarborg is sinds jaar en dag marktleider op dit gebied. Sinds 2019 is Nationale Waarborg onderdeel van de Liberty Mutual Group.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content