Skip to Content

SOC 2 Type 2 erkenning is binnen!

Dinsdag 10 mei heeft HDN haar SOC 2 Type 2 assurance rapport in ontvangst genomen. Met de onlangs afgeronde audit en het rapport levert HDN aantoonbaar betrouwbare dienstverlening. “Iets waar we met het hele team en onze samenwerkingspartners hard aan hebben gewerkt en superblij mee zijn,” aldus Reinier van der Heijden.

SOC 2 is een internationale standaard waarmee IT-serviceorganisaties onder andere inzicht geven in hun interne beheersingsmaatregelen ten aanzien van de beveiliging van IT-omgevingen en data. Dit gebeurt aan de hand van een audit, in het geval van HDN uitgevoerd door BDO. Belangrijke aandachtsgebieden zijn onder meer beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en privacy.

Met de SOC 2-rapportage krijgen de HDN leden een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de maatregelen, die HDN in place heeft om de dienstverlening te garanderen. Elk jaar wordt er door BDO bij HDN een audit uitgevoerd om vast te stellen of wij voldoen aan de vastgestelde kwaliteitseisen.

Reinier van der Heijden: “Wij beseffen goed hoe belangrijk het is om aantoonbaar in control te zijn. Ik kan niet ontkennen dat het hier en daar echt wel wat gemopper en zweetdruppels heeft opgeleverd. Het traject verplicht je namelijk heel kritisch naar je processen en vastlegging van zaken te kijken. En te zorgen dat je werkt, zoals je zegt dat je werkt. De inspanningen van zowel het team als onze business partners hebben geresulteerd in ons SOC2 Type 2 rapport; dé bevestiging dat we het met het HDN team én onze samenwerkingspartners aantoonbaar goed doen. Daar ben ik oprecht heel trots op en blij mee. Daarbij is het een enorme stap voorwaarts qua professionaliteit voor de hele hypotheekketen.”

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content