Skip to Content

Ontsluiten consumentendata voor hypotheek acceptatie

HDN heeft eind 2017 het initiatief genomen een methodiek te ontwikkelen om de data afkomstig van consumenten-dataleveranciers met HDN leden en gebruikers te kunnen delen. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met Argenta, CMIS, Quion en Ockto, die de data op een gestandaardiseerde ‘HDN-wijze’ uitwisselen. Recentelijk is ook Aegon op de pilot aangehaakt en heeft NHG zich bij de stuurgroep aangesloten.

Als eerste is het gebruik van de, door HDN in Handig! ontwikkelde, Inkomensbepaling Loondienst via de consumenten-dataleverancier succesvol getest. Medio juni willen we binnen de pilot pensioengegevens uit Mijn Pensioen Overzicht via de consumenten-dataleverancier digitaal ontsluiten en kort daarop volgen Kadastergegevens, WOZ-gegevens en ID-bewijs.

Het uiteindelijke doel is om in plaats van documenten, (bron)data te kunnen gebruiken voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag. Wil je ook gebruik maken van deze functionaliteit of meer informatie, neem dan contact op met Rob van Slooten, accountmanager HDN (rvanslooten@hdn.nl / 06-40897810).

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content