Skip to Content

Inspiratie en informatie tijdens HDN Meet-up!

Op 7, 8 en 9 juni informeren we specialisten uit de hele keten in 5 verschillende online sessies en een offline slotevent over de hypotheekmarkt en de laatste ontwikkelingen binnen de HDN Standaard. Ook nodigen we de deelnemers uit om tijdens de sessies mee te denken over de HDN standaard en innovaties. Waar heeft de markt behoefte aan en welke verbeteringen zijn er mogelijk.

Hoogtepunt van de HDN Meet-up dagen is het slotevent op 9 juni in Bar Beton, in Utrecht Rijnsweerd met o.a. workshops en een gezellige borrel.Voor wie?
De sessies zijn gericht op business analisten, product managers en product owners van HDN leden en gebruikers. Ook vertegenwoordigers van grote intermediairs en distributiepartijen zijn van harte welkom. Deelname vindt plaats op uitnodiging, die deze week is verstuurd. Stond je niet op de gastenlijst en wil je wel graag sessies bijwonen, neem dan contact op met Maarten Kranenburg, mkranenburg@hdn.nl.

PROGRAMMA

Dinsdag 7 juni | 10.00 – 10.45 uur | Online
Integratie documentenproces en brondata
We zien bij HDN een verschuiving van de bewijslast van documenten naar (bron)data, al dan niet aangeleverd via een consumentendataleverancier. Het documentenproces en de processen voor ontsluiting van data zijn nu losstaand, maar we willen naar een eenduidig en flexibel ketenproces voor het aanleveren van bewijslast – onafhankelijk van de wijze van aanlevering. Wat moeten we doen om deze processen in elkaar te schuiven en waar moeten we rekening mee houden?

Sessie hosts Ronald van der Have & Patrick Lamers

Dinsdag 7 juni | 14.00 – 14.45 uur | Online
Geldigheid & dossiers
Er zijn binnen de HDN Standaard ketenafspraken voor de geldigheid van voorstellen (rentevoorstel en offerte) maar deze stroken niet helemaal met de praktijk. Hiernaast kennen we ook afspraken over de geldigheid van dossiers en de communicatie hierover in statusberichten (SX- en) en offerteberichten OX-berichten. We willen de onduidelijkheden in dit proces in kaart brengen en een aanzet maken tot mogelijke oplossingen.

Sessie hosts Loek Heijmans & Mathijs Millenaar

Woensdag 8 juni | 10.00 – 10.45 uur | Online
Gebruik koopovereenkomst: Advies vs. Acceptatie
Binnen Zorgeloos Vastgoed zet HDN zich in om veilige informatie-uitwisseling tussen ketenpartners te faciliteren onder regie van de burger. Zo werken wij aan het beschikbaar maken van een volledig gedigitaliseerde koopovereenkomst via HDN. Verschil in gebruik van een koopovereenkomst op de verschillende plekken binnen het woondomein, bepaalt de wijze en flexibiliteit van transactie. Help tijdens deze workshop mee om de verschillen en overeenkomsten binnen de veranderlijke processen scherp te krijgen. Samen zorgen wij voor het meest efficiënte proces!

Sessie hosts Maarten Kranenburg& Damir Hubanic

Woensdag 8 juni | 14.00 – 14.45 uur | Online
Beheerprocessen voor verzekeren?
Welke verbeteringen zijn er mogelijk bij mutaties op reeds lopende verzekeringen en welke rol kan HDN hierbij spelen?

Sessie hosts Ilyas Yekhlef & Patrick Lamers

Donderdag 9 juni | 10.00 – 10.45 uur | Online
Aanvraagvolgnummer of DosserID gebruiken als uniek ID van een dossier via HDN?
Het aanvraagvolgnummer is het unieke identficatienummer van een HDN-dossier. Echter, op het nieuwe platform werken we ook met dossier-ID dat de rol van het aanvraagvolgnummer kan overnemen. Wanneer wordt een dossier-ID uitgegeven en kan de centrale uitgifte hiervan op termijn de functie van het aanvraagvolgnummer vervangen?

Sessie hosts Ilyas Yekhlef & Jan Schrama

Donderdag 9 juni | 14.00 – 17.30 | Bar Beton Utrecht Rijnsweerd
Slotevent HDN Meet-up
Tijdens het slotevent in Bar Beton Utrecht Rijnsweerd, ontmoeten specialisten uit de hypotheekmarkt elkaar eindelijk weer in levenden lijve. We praten iedereen bij over de hypotheekmarkt en de laatste ontwikkelingen binnen HDN en de Standaard. We geven een wrap-up van de online sessies en nodigen de deelnemers uit mee te denken tijdens workshops over:

  • Datasharing – Brondata uit andere domeinen
  • Zorgeloos Vastgoed – De toekomst van het koopcontract
  • Goed ID-ee
  • Nieuwe schemabeheertool van HDN
  • HDN Index roadmap
  • Zakelijk inkomen: aanvragen IKV via HDN

Natuurlijk is er ruimte om collega vakgenoten te ontmoeten, kennis te maken met werkgroepleden en bij te praten onder het genot van een hapje en drankje.

After movie 2019
Check de aftermovie voor een impressie van de WEI-sessie 2019, de voorloper van de HDN Meet-up.

Meer info of ook deelnemen?
Voor meer info: Maarten Kranenburg, mkranenburg@hdn.nl

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content