Skip to Content

HDN sluit aan bij Sectorcollectief Duurzaam Wonen voor verduurzaming woningmarkt

Circa 80 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt slaan de handen ineen om de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt te versnellen. De sector leidt hiervoor dit jaar 80% van alle 10.000 hypotheekadviseurs in Nederland op tot Adviseur Duurzaam Wonen. De branchegenoten hebben hiervoor het Sectorcollectief Duurzaam Wonen opgericht plus de website adviseurduurzaamwonen.nl gelanceerd, waar professionals alle informatie over de opleiding kunnen vinden. Door de krachtenbundeling wordt de kennis en het draagvlak bij hypotheekprofessionals vergroot. Met als uiteindelijk doel dat zij hun klanten kunnen adviseren en stimuleren duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

Het uiteindelijke doel van Sectorcollectief Duurzaam Wonen is om klanten meer in beweging te krijgen om hun woning te verduurzamen. De deelnemende hypotheekbedrijven maken het thema verduurzaming integraal onderdeel van hun dienstverlening. Onderdeel daarvan is dat alle hypotheekadviseurs worden opgeleid om klantgesprekken over woningverduurzaming te kunnen voeren. Met de nieuwe opleiding worden adviseurs in staat gesteld een nog beter advies te geven aan klanten.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemende geldverstrekkers, intermediairs en opleiders waaronder HDN. Het initiatief is mede tot stand gekomen door samenwerking met het Ministerie Binnenlandse Zaken en koningsrijkrelaties.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content