Skip to Content

HDN Meet-up 2023

hero image decor

Op 8 juni vindt de jaarlijkse HDN Meet-up plaats bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Hét evenement waar branchespecialisten bij elkaar komen om kennis en visies te delen, elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen. 

Dit jaar dagen we al onze leden en gebruikers uit verder te denken over het delen van digitale bronnen. Ook vragen we om input rond actief klantbeheer en willen we samen kijken naar wat wij kunnen doen om de verduurzaming van de woningvoorraad verder te brengen. 

De uitnodigingen voor de Meet-up zijn verstuurd. Wil je ook graag deelnemen? Laat het ons weten!

PROGRAMMA

13.00 uur Ontvangst 
13.30 uur Opening en toelichting plannen HDN  
13.50 uur HDN data: trends in de markt 
14:30 uur Plenaire paneldiscussie 
15:00 uur Pauze  
15:30 uur Drie Break-outs 
16.30 uur Terugkoppeling break-outs
17.00 uur Napraten onder genot van hapje en drankje

PLENAIRE DISCUSSIE

Het samenwerkingsconvenant brondata is door ruim 60 organisaties ondertekend. Aan gezamenlijke ambitie en wens om vooruit te komen op het gebied van het delen van brondata is er dus geen gebrek. Maar gaan we genoeg vooruit met elkaar? Tijdens het plenaire gedeelte gaat Jennifer op ’t Hoog (Directeur HDN) hierover in gesprek met:

  • Marisa Lodewijks (Directeur Ingage franchise)
  • Harrie-Jan van Nunen (Directeur VCN Hypotheekservice)
  • Justus Damman (Manager Digital Florius) 
  • Roald van der Linde (Bestuurder NHG) 

Drie Break-outs
Delen digitale brondata door de keten
Gerben Neven

Met de ondertekening van het convenant brondata door een enorme groep branchepartijen, is een uitdagend doel gesteld. Hoe krijgen we het voor elkaar om de doorstromer in loondienst een hypotheek te verstrekken op basis van alleen brondata? Wat betekent dat voor de gebruikers van HDN? Welke data is er nodig, en kunnen we dat uit een bron halen? Op welke manier moeten we wellicht anders naar ons proces van advies en/of acceptatie gaan kijken? Allemaal vraagstukken waar we gezamenlijk een antwoord op moeten vinden. Tijdens deze break-out horen we graag de verschillende visies in de markt en kijken we waar we elkaar kunnen helpen om de ambitie van het convenant te verwezenlijken. 

Actief klantbeheer
Maarten Kranenburg

Actief klantbeheer. Iedereen heeft het erover. Toch zien we op dit moment maar weinig Informatieaanvraag berichten over het HDN Platform gaan. En dat terwijl er miljoenen klanten met een lopende hypotheek zijn, die misschien door veranderde omstandigheden advies kunnen gebruiken. Tijdens deze sessie leggen we uit hoe actief klantbeheer nu eigenlijk precies werkt via de HDN standaard en hoe je de dienst implementeert. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze methode in de praktijk? Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in de markt om in het oog te houden? Zijn er obstakels waardoor implementatie niet mogelijk is? Wat is er nodig om meer te doen met actief klantbeheer? We bespreken het tijdens de break-out sessie Actief klantbeheer. 

Verduurzaming met behulp van bronnen
Mary-Lou Holla

Het verduurzamen van de woningvoorraad is een belangrijke opgave. In het Klimaatakkoord is opgenomen dat in 2050 zeven miljoen woningen en een miljoen andere gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste anderhalf miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Veel aanbieders en intermediairs ondernemen actie om de transitie verder te brengen. Graag bespreken we hoe HDN hierbij kan helpen. Heb je bijvoorbeeld informatie nodig van de adviseur, of van een bron om te bepalen in welke categorie de gevraagde financiering valt? Of kan je de consument helpen met de verduurzaming van zijn woning, of is deze al duurzaam en heb jij de informatie alleen nodig om de portefeuille op de juiste manier te kunnen waarderen? Graag horen er alles over tijdens deze break-out en weten we wat er nodig is!  

Ontmoet vakgenoten uit de branche 

De HDN Meet-up is met name interessant voor business analisten, product managers en product owners van HDN leden en gebruikers. Ook vertegenwoordigers van grote intermediairs en distributiepartijen zijn van harte welkom. Wil je ook graag deelnemen? Laat het ons weten!

 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content