Skip to Content

Brondataleverancier Veilig Ophalen op HDN Platform aangesloten!

hero image decor

Ordina en Blinqx Verzekering & Hypotheek zijn onder het label “Veilig Ophalen” als nieuwe gecertificeerde Consumenten Data Leverancier toegevoegd aan het HDN Platform. Hierdoor is het nu mogelijk voor consumenten om via de Ockto, iWize, Datakeeper of Veilig Ophalen app brondata te delen met financieel adviseurs en geldverstrekkers.

Brondata toegankelijk maken

Omdat Blinqx Verzekering & Hypotheek het belangrijk vindt de sector te ondersteunen met geavanceerde, toegankelijke technologieën bieden zij de dienst “Veilig Ophalen” kosteloos aan gebruikers van de platform-licentie eBlinqx Hypotheek Totaal of eBlinqx Compleet. Hiermee nemen zij een mogelijke drempel weg om brondata te gebruiken. Maar ook intermediairs die van andere pakketten gebruik maken kunnen de Veilig Ophalen app om brondata te delen inzetten.

“Werken met brondata is een actueel speerpunt van HDN. Want gebruik van brondata voorkomt fouten en bespaart tijd en geld in de keten. Met de certificering van Veilig Ophalen maken we het gebruik van brondata voor nog meer partijen toegankelijk.”

Reinier van der Heijden Directeur

Hoe werkt het?

Geldverstrekkers en Advies/CRM pakketten kunnen Veilig Ophalen nu toevoegen als Consumenten Data Leverancier. Zodoende kunnen zij via de app gegevens bij de klant opvragen. De financieel adviseur stuurt vervolgens vanuit zijn crm/adviespakket een verzoek tot het veilig delen van gegevens voor de aanvraag van een hypotheek naar de klant. De klant ontvangt de QR code en ziet precies wat er nodig is voor de aanvraag. Via de Veilig Ophalen app en zijn DigiD verzamelt en verzendt hij zijn gegevens naar de adviseur. De gegevens staan vervolgens direct in het CRM/adviespakket en de aanvraag kan zonder extra handelingen en overtypen de deur uit.

Uitleg video Veilig Ophalen

Uitleg video Veilig Ophalen

Bekijk het filmpje voor consumenten voor meer informatie over het gebruik van de Veilig Ophalen app.

Met “Veilig Ophalen” stellen Ordina en Blinqx een nieuwe norm in de veilige en efficiënte overdracht van brondata in de financiële markt. Deze mijlpaal toont onze inzet met betrekking tot innovatie en klantenservice binnen de sector. De applicatie Veilig Ophalen is snel, safe en simpel en met de HDN certificering hebben nu alle intermediairs direct toegang tot cruciale brondata. Natuurlijk alleen als de klant daar toestemming voor geeft.

Jeroen Oversteegen Directeur business development Blinqx

Meer weten?

Meer informatie over brondata via HDN? Neem dan contact op met Gerben Neven, gneven@hdn.nl of ga naar www.hdn.nl/diensten/brondata

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content