Skip to Content

Adviseren op basis van real-time hypotheekgegevens

Niet meer zoeken naar actuele hypotheekgegevens van de klant maar de meest up to date gegevens altijd direct digitaal vanuit de geldverstrekker beschikbaar. In dit korte filmpje leggen we uit wat we hiermee bedoelen.

Tijdens de looptijd van een hypotheek kunnen er verschillende zaken veranderen. Bijvoorbeeld factoren in de woon- of financiële situatie van een consument of factoren van de hypotheek zelf. De rentevastperiode kan bijvoorbeeld aflopen of de consument kan een extra aflossing hebben gedaan.

Om als adviseur, de klant tijdens de looptijd van de hypotheek van goed advies te kunnen voorzien, is het van belang om te weten hoe de hypotheek er x jaar na afsluiten uitziet. Het opduiken van die gegevens kan de klant nogal wat tijd kosten (contact opnemen met de aanbieder of de schoenendoos met jaaropgaaf zoeken….). Het liefst ontvangt de adviseur deze gegevens natuurlijk direct digitaal van de aanbieder. Dat is makkelijk, snel en de gegevens staan direct correct in het systeem van de adviseur.

HDN IA-/IX berichten voor delen actuele hypotheekgegevens
Met het IA bericht verstuurt de adviseur vanuit zijn / haar systeem een verzoek naar de geldverstrekker om actuele hypotheekdata voor een specifieke klant te delen. Met het IX bericht stuurt de geldverstrekker deze actuele hypotheekdata retour.

In het lopende project hebben CMIS (De Hypotheekshop) en Aegon deze berichten ingebouwd en kunnen zij actuele hypotheekgegevens met elkaar uitwisselen.

Wil je ook jouw klanten ontzorgen door het delen van data? Neem dan contact op met Rob van Slooten.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content