Actief beheer

Adviseer jouw klanten tijdens de looptijd van hun hypotheek

hero image decor

Deelnemende partijen

Waarom Actief beheer?

Er zijn miljoenen klanten met een lopende hypotheek, die misschien door veranderde omstandigheden advies kunnen gebruiken.

Noem bijvoorbeeld factoren in de woon- of financiële situatie van een klant of factoren van de hypotheek zelf. De rentevastperiode kan bijvoorbeeld aflopen, of de klant gaat scheiden of kan een extra aflossing hebben gedaan.

Om als adviseur, de klant tijdens de looptijd van de hypotheek van goed advies te kunnen voorzien, is het van belang om te weten hoe de hypotheek er x-jaar na afsluiten uitziet. Het opduiken van die gegevens kan de klant nogal wat tijd kosten (contact opnemen met de aanbieder of de schoenendoos met jaaropgaaf zoeken….), terwijl de gegevens bij de geldverstrekker gewoon bekend zijn. Het liefst ontvangt de adviseur deze gegevens natuurlijk direct digitaal van de aanbieder. Dat is makkelijk, snel en de gegevens staan direct in het systeem van de adviseur. HDN heeft hier in samenwerking met diverse marktpartijen sinds oktober 2020 het IA/IX-bericht voor, oftewel: Actuele hypotheekgegevens.

Wat is Actief beheer

Wat is Actief beheer

Check deze korte video en je weet wat actief beheer met IA/IX betekent.

Voordelen voor de adviseur

Met het HDN-informatiebericht worden hypotheekgegevens gemakkelijk en eenduidig uitgewisseld tussen de backoffice van de geldverstrekker en het systeem van de adviseur. Hiermee is datadeling op dossierniveau mogelijk en is er een kleinere kans op fouten, omdat er geen gegevens meer handmatig worden overgetypt. Adviseurs en klanten kunnen sneller handelen, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn bij het eventueel wijzigen van een hypotheek. Daarbij gaat de kwaliteit van wijzigingsverzoeken, zoals het ‘Omzetten van een leningdeel’ of het ‘Ontslag van de hoofdelijke aansprakelijkheid’, omhoog omdat de aanvraag altijd is gebaseerd op de meest actuele hypotheekgegevens.

Meer weten over het aanbieden van Actief beheer?

Volg het gratis webinar (voor leden van HDN)

Maarten praat jou en je collega’s bij over Actief beheer en legt de stappen voor de implementatie uit.

Interactieve Webinar Actief Beheer (incompany)

Meer weten?

Contact Form Personal

Contact form for personal

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct contact

Ben je intermediair of geldverstrekker en heb je een vraag over Actief klantbeheer? Neem contact op met Rob van Slooten, accountmanager bij HDN. Hij helpt je graag verder!